Излезе Linux 4.16 RC7. Най-вероятно ще е последното RC издание

0
38
Linux Kernel

Линус Торвалдс обяви наличността на новата поредна RC версия на Linux ядрото 4.16 RC7, която се очаква да бъде последната преди излизането на финалната версия 4.16, защото към момента всичко е спокойно и не се планира RC8.

Линус споменава, че RC7 е доста голямо издание по неговите разбирания, още повече след няколко малки RC издания, но въпреки това всичко е спокойно и безпроблемно. Той обяснява по-големия размер с повеченто добавени компоненти и например как в RC5 не е имало мрежови актуализации, откъдето идва и по-малкият размер на това издание, но след това те са добавени към седмото издание.

Всъщност 45% от RC7 са именно мрежови актуализации, а останалата част е както обикновено драйвърни актуализации, pinctrl, rdma, iio, GPU, архитектурни актуализации, mm поправки и още различни поправки. Актуализирана е и документацията.

Очакваме да видим какво ще се случи през текущата седмица, но предвид безпроблемния цикъл на цялото издание, то най-вероятно следващата седмица Linux потребителите ще се радват на финалната версия на Linux Kernel 4.16.

Повече можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Порше възнамеряват да преминат към Windows 10 до края на годината