Излезе Mesa 18.0 с много подобрения

0
57
MESA Linux driver

До Linux потребителите най-сетне достигна дългоочакваното следващо голямо издание на графичния пакет Mesa 18.0, който идва с множество подобрения най-вече при OpenGL и Vulkan. В изданието се съдържат 4 месеца работа на подобрения по драйвърите и над 2700 промени от над 110 разработчици.

При Mesa 18.0 е свършена повечето работа при OpenGL 4.6 и драйвърите i965 и RadeonSI, добавена е Cannonlake поддръжка при i965, R600 Gallium3D AMD драйвърът получава някои подобрения, които го приближават към OpenGL 4.4 поддръжката, добавен е Radeon VCN енкодинг, RadeonSI поддръжката на NIR вече е много по-добра, добавена е Meson билдинг система, множество ANV, RADV, EGL, GLX разширения, има множество подобрения при Intel ANV и Radeon RADV Vulkan драйвърите, представянето в много игри е далеч по-добро и още. С излизането на Mesa 18.1 се очаква и поддръжка за OpenGL 4.6.

Mesa 18.0 ще се предлага по подразбиране в предстоящото издание на Ubuntu 18.04, както и производните дистрибуции. Потребителите, които нямат търпение могат да свалят новото издание и да го компилират сами или да изчакат Padoka PPA да бъде актуализирана за новата версия.

Повече информация можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Последното издание на Mesa от серията 17.х е тук