Видео картите на Nvidia се връщат към нормалните си цени след спада на интереса към криптовалутата

0
67
Видео картите на Nvidia се връщат към нормалните си цени след спада на интереса към криптовалутата

От Nvidia потвърдиха, че положението на пазара се нормализира и цените на техните видео карти се връщат към нормалните си нива. Вече има осигурени наличности след като се отбелязва спад към копаенето на криптовалута. Причината в липсата на наличности и повишените цени бяха в резултат на голямото търсене от криптоминьорите, които купуват огромни количества, в някои случаи дори директно от фабриките.

Потвърждението дойде в Twitter като от компанията съобщават, че видео картите от GeForce GTX десета серия отново са налични за всеки желаещ да ги закупи. Цените започват от $150 за GTX 1050 и стигат до $800 за най-високия модел GTX 1080. Потребителите могат да закупят картите директно от Nvidia, а някои модели като GTX 1070, която струва $449, могат да бъдат изпратени на момента. В същото време, за Founders Edition, която струва $549, ще трябва да изчакате около седмица, преди да бъде пратена към вас.

Цените на видео картите на AMD обаче все още са доста високи нива, защото те са по-популярни сред криптоминьорите. Във Великобритания AMD RX Vega 56 се предлага за между £500 и £600, а RX 580 за около £300.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  В GNOME Games 3.26 идват нови функции и подобрения