Излезе GNOME 3.29.90 (3.30 beta)

0
23
GNOME спират Snap Plugin

Javier Jardón от проекта GNOME обяви наличността на поредната версия в разработка на графичната Linux среда GNOME 3.29.90 (3.30 beta) по пътя към стабилната версия 3.30. Той съобщава, че предвид малкото време, оставащо до излизането на финалната версия, разработката вече е влязла в така наречения „замръзнал стадий“. Това означава, че повече няма да се правят промени по основните компоненти, по потребителския интерфейс и промени по API, а усилията са фокусирани по изчистване на различни проблеми.

Промените в GNOME 3.29.90 (3.30 beta) включват добавяне на App Menu поддръжката при архивния мениджър GNOME File Roller, GNOME Initial Setup отново позволява на потребителите да използват слаби пароли, добавени са нови тапети, GNOME Initial Setup вече има поддръжка за Meson билд системата, подобрен е потребителският интерфейс на приложението за преглед на документи Evince.

GJS for GNOME JavaScript вече зависи от SpiderMonkey 60, което позволява поддръжка за допълнителни JS функции, добавени са подобрения за Flatpak при файловия мениджър Nautilus, различни подобрения при Vala, Night Light интеграция с GNOME Calendar, различни подобрения при мениджъра на прозорци Mutter, различни подобрения при Nautilus, различни подобрения при GNOME Shell, нови версии и подобрения при различни компоненти като gnome-bluetooth, gnome-desktop, gnome-disk-utility, gnome-music, grilo, gtk-vnc, totem и още.

Разработчиците предупреждават потребителите, че това е издание, което е все още в разработка и не се препоръчва за ежедневно използване, защото можете да се натъкнете на различни по естество проблеми. Главната цел на това издание е тестване. Сорс пакетите са налични тук, а официалният BuildStream снапшот може да бъде изтеглен от тук.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

Прочетете още:  Гугъл разработва нова операционна система
0/5 (0 Reviews)