Линус Торвалдс харесва WireGuard VPN. Надява се да се появи възможно най-скоро в Linux ядрото

0
33
Линус Торвалдс харесва WireGuard VPN. Надява се да се появи възможно най-скоро в Linux ядрото

Както ви съобщихме по-рано тази седмица, в Linux ядрото се очаква да бъде вградена сигурна, удобна и изключително бърза VPN услуга в лицето на WireGuard. Главният разработчик Джейсън Доненфилд направи първата важна стъпка за това проектът да бъде вграден в Linux ядрото и изпрати кода за преглед и одобряване и много хора я очакват с нетърпение.

Докато текат процедурите, необходими за това WireGuard да се появи в ядрото, услугата вече генерира голям интерес към себе си и дори Linux господарят Линус Торвалдс ѝ отдели специално внимание, също показвайки интерес. Торвалдс не само харесва WireGuard, но и таи надежди VPN услугата да се появи възможно най-бързо при Linux.

Видях, че Jason е направил първите стъпки за включване на WireGuard в ядрото. Може ли отново да заявя своята любов към него и надеждата да се появи възможно най-скоро? Може би кодът не е перфектен, прегледах го и го сравних с ужаса, който представляват OpenVPN и IPSec. В сравнение с тях той (WireGuard) е художествено произведение„, казва Торвалдс.

Освен на Линус Торвалдс WireGuard се радва и на интереса на много други известни личности като Greg Kroah-Hartman от SUSE, който е част от екипа, разработващ Linux ядрото и се стигна дори дотам, че щатски сенатор препоръчва използването на WireGuard, както съобщават от Phoronix.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  От Purism споделиха последните новости за Linux смартфона Librem 5