Out-of-Process приставките за Firefox идват при Linux

0
56
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Out-of-Process приставките (Out-of-Process Extensions) за пръв път се появиха при Windows като стъпка към повишена сигурност и подобрена стабилност на интернет браузъра Mozilla Firefox още във версия 56. Това беше преди около година, а след това във версия 61 тази функция се появи и за Mac потребителите.

Сега, нова информация от ghacks показва, че Out-of-Process Extensions функцията най-сетне идва и при Linux, като това ще се случи във версия 63 на браузъра, която се очаква да излезе на 23-и октомври тази година. Out-of-Process Extensions е част от sandbox стратегията на Mozilla за повишаване на сигурността и стабилността, която прави така, че допълнително инсталираните приставки използват свой собствен процес, който е изолиран от основния процес на браузъра, а също така и от табовете.

Добавянето на още един процес обаче си има и своята цена – това увеличава в известна степен използването на оперативна памет от страна на браузъра. Въпреки всичко е добре да виждаме, че разработчиците на интернет браузъри постоянно се мъчат да подобряват продуктите си, повишавайки постоянно нивото на сигурност, което осигуряват на потребителите си.

Linux потребителите, които са нетърпеливи да изпробват Out-of-Process Extensions могат да го направят още сега. За тази цел трябва да се използват Nightly билдовете, защото функцията все още не се предлага в стабилните издания. Заредете в адрес лентата следното:

CODE: Избери всички

about:config?filter=extensions.webextensions.remote

Цъкнете с дабъл клик на стринга, което ще промени стойността на enable. Поради факта, че опцията е все още в стадий на разработка, можете да изпитате различни проблеми, както и повишено използване на RAM памет. Ако това се случи при вас, просто настройте стойността на гореспоменатия стринг на disable.

Прочетете още:  Windows 10 Mobile билд 10586.11 може да дойде още тази седмица
0/5 (0 Reviews)