Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB4467682 предизвиква син екран на смъртта при Surface Book 2

0
53
Майкрософт бъг

От Майкрософт пуснаха още един нескопосан ъпдейт, който предизвиква син екран на смъртта (BSOD) при Surface Book 2. Инсталирането на кумулативни ъпдейти при Windows е игра на руска рулетка и потребителите никога не знаят какви проблеми могат да бъдат предизвикани с инсталирането им. А такива има много, при това начесто.

Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB4467682, който е насочен специално към Windows 10 version 1803 April 2018 Update, предизвиква проблеми при някои потребители, причинявайки син екран на смъртта при Surface Book 2, съобщават от ZDnet. Този ъпдейт беше публикуван преди седмица и за този кратък период успя да създаде доста неприятности.

Засега единственият начин за отстраняване на проблема е ънинсталирането на счупения ъпдейт, но това води до други проблеми. Някои потребители съобщават, че след ънинсталирането на KB4467682 се появява бъг с удостоверяването при Windows Hello. Потребителите ще трябва да избират – или проблеми с Windows Hello, или сини екрани на смъртта.

След седмица на 11-и декември се очаква следващият пакет от ъпдейти, който ще дойде с Patch Tuesday и потребителите могат да се надяват, че от Майкрософт ще публикуват и поправка за този проблем. Тази поправка обаче може да предизвиква други проблеми и това е нещо, на което вече многократно ставаме свидетели.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux Mint 20 „Ulyana“ идва с интересни новости. Вижте какви