Най-важното, което трябва да знаете за камерата на iPhone 11

0
204
камерата на iPhone 11

Акцентът, който поставиха от Apple при анонса на новия iPhone беше върху камерата и тук ще ви запознаем с най-важното, което трябва да знаете за камерата на iPhone 11.

От Apple анонсираха преди два дни своите нови модели за 2019-а година iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max и основният акцент беше върху камерата. Докато iPhone 11 е с две камери – 12MP Wide и 12MP Ultra-Wide, то моделите Pro и Pro Max имат допълнителна 12MP камера с така наречените телефото лещи.

От Apple правят заявката, че iPhone 11 идва с най-добрата камера при смартфоните към момента и защитава това твърдение с много нови функции:

  • Wide камерата идва с шест елемента, 12MP сензор, 26mm фокална дължина, оптическо стабилизиране на изображението, бленда от f/1.8 и новата функция 100% focus pixels.
  • Ultra-Wide камерата е с пет елемента, 12MP сензор, 13mm фокална дължина, поле на видимост от 120 градуса, 4X оптическо увеличение и бленда от f/2.4.
  • Telephoto (Телефото) камерата също е с 12MP сензор, с шест елемента, 52mm фокална дължина, оптическо стабилизиране на изображението, 2X оптическо увеличение, бленда от f/2.0.

Най-вълнуващите функции при камерата на iPhone 11 Pro Max:

1. Портретен режим (Portrait mode) за домашни любимци:

Портрет да домашни любимци камерата на iPhone 11 Pro MaxПо-рано ограничената само за хора функция за заснемане на портрети сега идва и при домашните четирикраки любимци. Изкуственият интелект на камерата разпознава вашия домашен любимец, заснемайки негови портрети.

Новата функция е налична и при трите модела iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max.

2. Бързо заснемане (Quick Take)

Quicktake-iPhone камерата на iPhone 11Quick Take е нова функция за iPhone 11 моделите, която позволява да започнете да заснемате видео възможно най-бързо с натискането на бутона на камерата докато сте във фото режим. При желание с разклащане наляво телефонът може да влезе в нормален режим за заснемане на видео .

3. Ultra-wide снимки

Най-важното, което трябва да знаете за камерата на iPhone 11 3

Според Apple новите Ultra-wide лещи заснемат до четири пъти повече от пейзажа, сравнено с нормалните лещи. Това е първият път, когато компанията от Купертино представя лещи с 4Х оптично увеличение.

4. Нощен режим

Night mode iPhone 11Следвайки тенденциите, след Huawei и Google Pixel от Apple също добавиха нощен режим, в който могат да се заснемат изображения при ниско ниво на осветеност. Основните wide лещи работят със специален софтуер, благодарение на който се заснемат изображения на тъмно с възможно най-малко шум.

Прочетете още:  Уязвимост в iOS 13 показва детайли за кредитната ви карта на други

За разлика обаче от смартфоните на конкуренцията, при iPhone 11 нощният режим не може да бъде включен ръчно, а се активира автоматично, когато сензорите открият сцени с недостатъчна осветеност.

За сметка на липсата на възможност за активация обаче, от Apple са добавили възможност да спрете нощния режим веднъж щом той се активира, а решението най-вероятно е продиктувано от това потребителите да могат да видят разликата с включен и изключен нощен режим.

5. Deep Fusion

deep fusion iPhone 11Deep Fusion е нова технология за обработка на снимки пиксел по пиксел, която използва машинно обучение.

Старши вице-президентът на Apple Phil Schiller обяснява, че при Deep Fusion се заснемат четири дълги и четири къси изложения преди да натиснете бутона за снимане, а заснетите преди това осем изложения се използват за намирането на възможно най-доброто изображение.

Тук трябва да се отбележи, че Deep Fusion е софтуерна функция, която ще бъде налична по-късно тази есен.

6. Селфита с широк ъгъл (Wide-angle selfies)

От Apple не са добавили допълнителна камера за заснемане на широкоъгълни селфита, както това се случи при Google Pixel 3, но от компанията казват, че новата TrueDepth 12MP камера има достатъчно широк ъгъл на заснемане на повече от пейзажа зад вас.

При iPhone 11 камерата автоматично увеличава, когато завъртите смартфона в хоризонтално положение за заснемане на портрети.

7. Селфита на забавен каданс (Slow-motion selfies или „Slofies“)

При iPhone 11 можете да заснемете свое селфи на забавен кадър. Функцията е наречена от Apple „Slofies“, а заснетите от TrueDepth камерата видео кадри са със 120 кадъра. Тази функция вече е налична и при други модели от висок клас на конкуренцията.

8. 4K 60 кадъра при extended dynamic range

От Apple обясняват, че техният Smart HDR от следващо поколение използва сложни алгоритми за възможно най-фина оптимизация на изображенията чрез повече детайли на сенките и подобряване на осветените зони.

Това позволява заснемането на 4K видео с 60 кадъра в секунда с extended dynamic range и кинематографско видео стабилизиране. Като допълнение към тази функция, iOS 13 дойде с множество нови възможности за редактиране на видео, предоставени от приложението за камерата, което идва по подразбиране.

Дали камерата на iPhone 11 ще може да се съревновава с камерите на конкуренцията предстои да видим. От Apple се фокусират върху усилията за добавяне на все по-мощни функции при камерите, но с излизането на Pixel 4 през следващия месец ще се разбере при кого ще отиде призът за най-добра камера.

5/5 (1 Review)