10-нанометровите процесори на Intel отново са отложени. Появи се разписанието за “Whiskey Lake” чиповете

0
68
Fastboot за Intel Linux видео драйвъра идва скоро по подразбиране

От Intel заедно с другите технологични компании обявиха своите финансови резултати за първото тримесечие и отбелязват печалба от $4.5 милиарда, което е с 50% по-добър резултат от същия минал период. Това е много добър резултат предвид проблемите с Meltdown и Spectre.

Заедно с финансовите резултати обаче се разбра и за технологичните проблеми на компанията с 10-нанометровата технология, което вече едва ли учудва някого. В резултат на тези технически затруднения от Intel ще продължат да предлагат (за кой ли път) 14-нанометрови процесори и през тази година потребителите отново ще получат от тях.

Тези процесори са с кодово наименование Cascades Lake Xeon за машините за дейта центровете и Whiskey Lake за десктоп компютрите. След това ново забавяне 10-нанометровите чипове би трябвало да бъдат очаквани някъде през 2019-а година, като за последно излизането им беше насрочено за втората половина на тази година.

За потребителите става все по-трудно да проследят имената и архитектурите на процесорите на Intel, където вече всичко е пълна каша. Нови имена със стари архитектури, една и съща архитектура, подобрявана няколко пъти, няколко поколения процесори, използващи една и съща архитектура, а 10-нанометровата технология постоянно бива отлагана за десктоп машините и все още не е ясно дали няма да има ново забавяне. Няма и никакви крайни срокове този път. 2019-а година е доста обширно понятие и остава да видим как ще се развият събитията.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Linux дистрибуцията CentOS 6.10