AMD пуснаха поправки в последния момент за Linux Kernel 5.0 при AMDGPU драйвъра

0
900
AMD драйвърите с отворен код получиха поддръжка за Mesa 19.0 и Linux Kernel 5.0

От AMD търсят подобряването на техните видео карти под Linux във всевъзможни варианти и изглежда това е една от причините за леко закъснелите, но все пак навременни поправки за видео драйвъра с отворен код AMDGPU, които ще намерят място в Linux Kernel 5.0.

Понеже стадият на разработка на Linux ядрото версия 5.0 вече е във фаза RC7, не цялата работа на AMD ще намери място за финалната версия, но въпреки това подобрения ще има, които ще бъдат усетени от много потребители, използващи видео карти на AMD.

Направени са големи промени за потребителите с две видео карти, възползващи се от технологията на AMD PowerXpress (PX). В това отношение са поправени някои проблеми при резюм и съспенд при някои лаптопи с AMD дискретна видео карта и промяна в кода за управление на мощността.

От AMD съобщават и за поправени няколко проблема с дисплеите, SDMA „златната“ настройка е актуализирана и за Vega 20 архитектурата мобилни графични процесори, включително и за излязлата наскоро Radeon VII, което ще доведе до подобрено бързодействие, bulk moves са спрени за Linux Kernel 5.0 като тази промяна ще бъде отразена и във версия 4.20, но кодът ще е готов за Linux Kernel 5.1 и др.

Пълния списък с промените можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Потребители на Windows 10 Creators Update съобщават за нечетими шрифтове