AMD разширява Epyc и Ryzen линиите с нови процесори (видео)

0
873

Производителят на чипове AMD разширява своите Epyc и Ryzen линии с два нови процесора AMD Epyc Embedded 3000 и Ryzen Embedded V1000. Тези процесори ще донесат x86 Zen архитектурата от лаптопите, компютрите и дейта центровете към мрежите, сторидж и индустриалните решения.

Ryzen Embedded V1000 конкретно е насочен към обработката на изображения в медицината, дигитален гейминг и индустриални системи, а AMD Epyc Embedded 3000 се цели в различни нови пазари като мрежовите услуги, високопроизводителни компютри и сторидж.

От AMD казват, че новите процесори идват с повишена сигурност, по-лесна интеграция и невероятно представяне. The Epyc Embedded 3000 е във варианти с от 4 до 16 ядра, а също така във варианти за работа без много нишки, както и варианти с многонишковост.

Ryzen Embedded V1000 процесорът е от типа APU (Accelerated Processing Unit), който съчетава в себе си процесор със Zen архитектура и видео чип Vega. Той идва с 4 ядра и 8 нишки, както и с 11 GPU изчислителни единици, което осигурява бързина от 3.6 TFLOPS.

Повече подробности около Ryzen Embedded V1000 и Epyc Embedded 3000 можете да научите от официалния анонс на AMD.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Epic Games планират преминаване към Vulkan по подразбиране (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments