AMD Ryzen 2 процесорите идват в началото на 2018-а година

0
53

Появи се информация, че AMD възнамеряват да пуснат втора серия от Ryzen процесорите, които отново ще са с познатите имена Ryzen 3, Ryzen 5 и Ryzen 7, но от серията 2000, с кодово наименование Pinnacle Ridge.

Според WCCTech новите процесори ще използват 12-нанометрова технология, за да могат да се поберат още повече транзистори, ще бъдат с по-висока честота, ще предоставят по-големи възможности за оувърклок и ще имат поддръжка за по-бърза DDR4 RAM. Процесорите ще използват процесорната технология на AMD Zen+, което ще доведе до подобряване на ефективността и бързодействието.

С осем ядра и честоти от 4.4GHz, Ryzen 2 процесорите стават още по-достоен съперник на осмото поколение процесори на Intel. Това най-вероятно ще пришпори анонсирането на деветото поколение интелски процесори, като от Intel може да опитат да предоставят и допълнителни новости, освен обявените.

Както може да се очаква, от AMD ще анонсират първо най-мощния процесор Ryzen 7, който се очаква през февруари 2018-а, следван от Ryzen 3 и Ryzen 5 през март.

Засега няма официална информация, но няма да е изнедващо от AMD да изкарат и Threadripper процесор от серия 2, със същата Zen+ архитектура, който да застраши най-мощните процесори на Intel. Остава да видим какви изненади ни готвят двете компании.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Android събира 10 пъти повече информация от iOS в режим на покой