Apple ще обявят новите MacBook следващата седмица

0
22
Apple ще обявят новите MacBook следващата седмица


Дългоочакваното обновление на моделите се очаква да стане през октомври.

Очаква се Apple да обявят новите MacBook устройства заедно с iPhone 7 през следващата седмица и да са достъпни за потребителите през октомври.

Apple често са критикувани за начина, по който обновяват своите хардуерни продукти. Например един от моделите в MacBook линията е на четири години и отдавна не отговаря на предизвикателствата днес.

В същото време, виртуалната реалност и новите видео карти на AMD и Nvidia, направиха десктоп компютрите избора на разработчиците на игри с виртуална реалност, с която устройствата на Apple не са съвместими. Това изоставане накара Apple да се задействат и те ще пуснат нови MacBook Air, iMac и MacBook Pro лаптопи, като се готви и 5K монитор, който според [url=http://www.bloomberg.com/news/articles/ … mac-lineup“ target=“_blank“ title=“Bloomberg]Bloomberg[/url] е разработен съвместно с LG.

Новият iMac отново ще е с чип на AMD, като ще използва последното поколение, което ще позволи подкарването на виртуалната реалност, която при десктопите се използва от началото на годината.

MacBook Pro, който беше повод за много критики, защото е на пазара от юни 2012-та година, ще бъде заменен с по-тънка версия, с по-плоска клавиатура и динамичен функционален ред, който ще дава възможност за изпълнение на няколко задачи с натискането на един бутон.

Свързаността ще бъде обновена до USB-C. За разлика от досегашния вариант на MacBook Pro обаче, новият може да не е толкова лесен за ъпгрейдване.

Операционната система Mac OS X също ще бъде обновена до нова версия с кодово наименование Sierra. Тя ще поддържа Apple Watch, универсален клипборд, нов асистент подобен на Cortana, който се казва Siri, 3D тъч, автоматично отключване при наличието на Apple Watch и MacBook, за пръв път ще се появи поддръжка за плащания Apple Pay при Safary и др.

Прочетете още:  Facebook може да стане платен

В същото време от Apple възнамеряват да обновят и таблетите от iPad линията, за да привлекат повече професионалисти. Това ще включва подобрение при хардуера, включително и нови процесори и разширена поддръжка за Apple Pencil за устройствата от тази линия.

0/5 (0 Reviews)