Canonical се присъединиха към GNOME Foundation Advisory Board

0
27

След като от Canonical решиха да изоставят GNU/Linux графичната среда Unity, която беше тяхна собствена разработка, и да преминат към GNOME при Ubuntu 17.10, присъединяването им към GNOME Foundation Advisory Board изглеждаше следващата логична стъпка.

Първоначално миграцията към GNOME беше планирана за изданието Ubuntu 18.04, но предвид това, че то ще е с удължена (LTS) поддръжка, разработчиците решиха, че е много по-добре по-ранното издание 17.10 да бъде използвано за тестова стартова площадка.

GNOME Foundation Advisory Board представлява консорциум от компании и организации, които подкрепят GNOME проекта и му помагат с експертни съвети и средства. Известни членове на GNOME Advisory Board са компании от ранга на Google, Red Hat, SUSE, The Document Foundation, Debian, Linux Foundation и др.

Те отделят необходимите средства, за да може проектът да продължава напред и да се гарантира, че потребителите ще са доволни.

Тези участници нямат право да се разпореждат с GNOME Foundation, но комуникират с борда на директорите, като заедно определят общата посока на GNOME и GNOME Foundation. Те са длъжни и да внасят годишна вноска, която е строго определена:
– за малки компании с по-малка годишна печалба от $10 млн. – $11 500.
– за големи компании, с годишна печалба от над $10 млн. – $23 000.

Комуникацията обикновено се извършва по телефон, но участниците са длъжни да се срещат поне веднъж годишно на живо и за тази цел обикновено се използва конференцията GUADEC.

Neil McGovern от GNOME проекта посреща с добре дошли Canonical, като заявява, че те споделят огромно количество опит и от GNOME са „екстремно доволни“, че Canonical са решили да се присъединят към GNOME Foundation и общността.

Прочетете още:  Излезе DXVK 1.5.4

Canonical, в лицето на Jamie Bennett, заявяват че са развълнувани от присъединяването си към GNOME Foundation Advisory Board, което ще се изрази в продължаване на сътрудничеството и в още по-близко партньорство.

0/5 (0 Reviews)