Доналд Тръмп иска регулации за Bitcoin

0
47
Доналд Тръмп иска регулации за Bitcoin

Доналд Тръмп иска регулации за Bitcoin и обявява, че това не са иситнски пари, а щатският долар е единствената реална парична единица в САЩ.

Американският президент открито заявява, че не харесва както Bitcoin, така и Facebook Libra на известната социална мрежа Facebook. Поради тази причина той предлага да се създаде национална харта за криптовалутите в САЩ. При това той не е единственият, който счита, че те са опасни и със сигурност ще получи подкрепа в това начинание.

Доналд Тръмп иска регулации за Bitcoin изтъквайки, че криптовалутите се използват като предпочитан метод за разплащания в дарк уеб, където е известно, че се извършват редица нелегални дейности.

Тревоги буди и фактът, че Facebook – компания, която традиционно е с ниско обществено доверие, ще разполага със собствена криптовалута, която няма да е обект на банкова регулация. Освен това социалната мрежа няма да е единственият собственик на Facebook Libra, а също така още няколко компании ще имат права върху управлението ѝ.

На другия полюс са големи компании като Microsoft, Wikipedia, AT&T, Subway и други, които считат Bitcoin за легитимна парична единица и я използват официално без никакви притеснения.

Множество хора по цял свят също така използват криптовалутата не само като средство за разплащане, но и като вид инвестиция. Инвестирането в криптовалута се оказва един от най-популярните трендове на финансовите пазари. Инвестирането в криптовалута обаче е високорисково поради тяхната висока волатилност.

Прочетете още:  Майкрософт вече ще искат бъговете да бъдат оценявани от потребителите

Като пример може да се даде драстичното падане на цената след изказването на Jerome Powell от Федералния резерв. Той изказа своите съмнения относно Facebook Libra, което моментално се отрази в рязък спад на цената на Bitcoin.

Към момента според CoinDesk един Bitcoin струва $11 346.

5/5 (1 Review)