Дори в далечна Африка пострадаха от натиска за инсталация на Windows 10

0
22
Дори в далечна Африка пострадаха от натиска за инсталация на Windows 10


Участниците от Chinko Project в Африка пострадаха от безобразната политика и натиск на Microsoft за преминаване към Windows 10.

Когато си по средата на Централноафриканската република (ЦАР) и се опитваш да опазиш дивия живот от бракониери и армията на съпротивата, със сигурност животът ти не е лек. От Microsoft направиха живота на тези хора още по-тежък.

[url=http://www.chinkoproject.com/“ target=“_blank]Chinko Project[/url] покрива площ от близо 17 600 квадратни километра джунгла и савана в източната част на ЦАР, близо до границата с Южен Судан. Парите, които се отделят за проекта са недостатъчно, което се отразява и на интернета, който използва екипът.

Те с огромно недоволство установили, че на единия от дарените лаптопи, който използват, е започнал процес по ъпгрейд към Windows 10, теглейки гигабайти от така или иначе ограничения им интернет ресурс. И проблемът не е само в сметката за интернет, която са им „подарили“ от Microsoft:

„Ако този ъпгрейд беше започнал по време, когато сме на операция и ние координираме нашите рейнджъри под огъня на бракониери, тяхната кръв щеше да е буквално върху ръцете на Microsoft“, казва член от екипа. „Аз дойдох наскоро и моята работа тук е като пилот, но имам и някакви IT познания. Човекът, който е правил тези компютри преди мен, не е знаел как да спре тези ъпдейти. Вбесен съм!“, добавя той.

Момчетата от Chinko Project използват своя интернет, за сателитни комуникации и са били изненадани с огромна сметка заради неколкогигабайтовия автоматичен ъпгрейд, която се е оказала тежко бреме при тяхното финансово положение.

Друг член от екипа пожелал анонимност коментира:

Прочетете още:  От Mozilla не възнамеряват да пускат браузъра си за Windows 10 Mobile

„Не искаме друг интернет за повече пари. Това, което имаме към момента ни върши работа. Ние не можем да търпим тези насилствени ъпгрейди и тайни сваляния. Имаме дарени лаптопи с Windows 7 и Windows 8 пръснати из цялата територия, които ще трябва да проследим и да оправим.“

Едно зло никога не идва само. Малко преди ъпгрейда буря е откъснала покрива на сградата с техниката за комуникация. След понесените удари хардуерът е оцелял и работи отново, но има много по-важна работа оттази да бъде каран да работи и за Microsoft, инсталиращ техния nagware.

Хората с IT познания от екипа вече са се заели с проблема и инсталират софтуер, който да прекрати наглите опити за ъпгрейд. Можете да бъдете сигурни, че те никога няма да преминат на Windows 10, колкото и от Редмънд да искат това.

Дори в далечна Африка пострадаха от натиска за инсталация на Windows 10 4

От Microsoft предизвикват множество такива проблеми при най-различни ситуации. Едни от интересните последни случаи бяха провалена прогноза за времето по телевизията и гейм стрийминг пред стотици хиляди хора.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments