Дори в далечна Африка пострадаха от натиска за инсталация на Windows 10

0
36
Дори в далечна Африка пострадаха от натиска за инсталация на Windows 10


Участниците от Chinko Project в Африка пострадаха от безобразната политика и натиск на Microsoft за преминаване към Windows 10.

Когато си по средата на Централноафриканската република (ЦАР) и се опитваш да опазиш дивия живот от бракониери и армията на съпротивата, със сигурност животът ти не е лек. От Microsoft направиха живота на тези хора още по-тежък.

[url=http://www.chinkoproject.com/“ target=“_blank]Chinko Project[/url] покрива площ от близо 17 600 квадратни километра джунгла и савана в източната част на ЦАР, близо до границата с Южен Судан. Парите, които се отделят за проекта са недостатъчно, което се отразява и на интернета, който използва екипът.

Те с огромно недоволство установили, че на единия от дарените лаптопи, който използват, е започнал процес по ъпгрейд към Windows 10, теглейки гигабайти от така или иначе ограничения им интернет ресурс. И проблемът не е само в сметката за интернет, която са им „подарили“ от Microsoft:

„Ако този ъпгрейд беше започнал по време, когато сме на операция и ние координираме нашите рейнджъри под огъня на бракониери, тяхната кръв щеше да е буквално върху ръцете на Microsoft“, казва член от екипа. „Аз дойдох наскоро и моята работа тук е като пилот, но имам и някакви IT познания. Човекът, който е правил тези компютри преди мен, не е знаел как да спре тези ъпдейти. Вбесен съм!“, добавя той.

Момчетата от Chinko Project използват своя интернет, за сателитни комуникации и са били изненадани с огромна сметка заради неколкогигабайтовия автоматичен ъпгрейд, която се е оказала тежко бреме при тяхното финансово положение.

Друг член от екипа пожелал анонимност коментира:

Прочетете още:  AMD ще разкрият детайли за 7nm процесори и следващите си видео карти на CES 2019

„Не искаме друг интернет за повече пари. Това, което имаме към момента ни върши работа. Ние не можем да търпим тези насилствени ъпгрейди и тайни сваляния. Имаме дарени лаптопи с Windows 7 и Windows 8 пръснати из цялата територия, които ще трябва да проследим и да оправим.“

Едно зло никога не идва само. Малко преди ъпгрейда буря е откъснала покрива на сградата с техниката за комуникация. След понесените удари хардуерът е оцелял и работи отново, но има много по-важна работа оттази да бъде каран да работи и за Microsoft, инсталиращ техния nagware.

Хората с IT познания от екипа вече са се заели с проблема и инсталират софтуер, който да прекрати наглите опити за ъпгрейд. Можете да бъдете сигурни, че те никога няма да преминат на Windows 10, колкото и от Редмънд да искат това.

Дори в далечна Африка пострадаха от натиска за инсталация на Windows 10 3

От Microsoft предизвикват множество такива проблеми при най-различни ситуации. Едни от интересните последни случаи бяха провалена прогноза за времето по телевизията и гейм стрийминг пред стотици хиляди хора.

0/5 (0 Reviews)