Играта Fortnite за Android може да не се появи в Google Play

0
111
Играта Fortnite за Android може да не се появи в Google Play

Нова информация сочи, че супер популярното заглавие Fortnite, събрало до момента над 100 милиона сваляния за iOS, може да не се появи в Google Play Store. От XDA developers съобщават, че свалянето на играта ще изисква от потребителите да отидат до официалния сайт и да я свалят от там, което може да доведе до още злоупотреби и заразявне с вируси, ако потребителите не внимават.

Reddit потребителят thesbros е открил инсталационни инструкции за Fortnite в сорс кода на мобилната страница на играта и дори е успял да види изображенията, които ще видят Android потребителите по време на инсталационния процес. Точно от тези изображения се прави предположението, че играта няма да е налична в Google Play.

Играта Fortnite за Android може да не се появи в Google Play 3
Източник: XDA

За това говори второто изображение, където се вижда предупреждение за security permissions преди да бъде свалена играта, което най-вероятно означава, че приложението ще отвори Android настройките и ще иска да разреши опцията за сваляне от непознати източници. Тази опция се намира в Developer Options секцията. Това е ход, който от Google не препоръчват в никакъв случай, но предвид популярността на играта, едва ли много от феновете на играта ще ги послушат.

Играта Fortnite набира все по-голяма популярност сред Apple потребителите и според данните, изнесени от Apptopia, вече надхвърля 100 милиона сваляния за iOS, генерирайки печалби от над 160 милиона долара. Този огромен интерес обаче винаги може да бъде използван от зложелатели, които да се възползват от доверието на потребителите, които трябва да бъдат особено бдителни.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт най-накрая пусна поправка за проблемите със замръзването