Инструментите за сигурност на Майкрософт се представят разочароващо слабо

0
54
Инструментите за сигурност на Майкрософт се представят разочароващо слабо


Microsoft Security Essentials и Windows Malicious Software Removal Tool са на дъното в класацията на германския AV-TEST.

Последните тестове на немския институт AV-TEST показват, че инструментите за сигурност на Майкрософт се представят ужасно и не успяват да засекат и премахнат съществуващите опасности.

От AV-TEST съобщават, че що се отнася до почистване и възстановяване на системата при тестовете от януари до декември 2016-та година, Microsoft Security Essentials не може да се справи с 4 пробни варианта на малуер и е единственият продукт, който всъщност бива блокиран от малуер инфекциите.

Отделно антивирусът на Майкрософт е оставил 4 активни малуера и още два остатъка от други, което е малко по-добре от Avast Free Antivirus 2016, която е премахнала всичките заплахи, но не е премахнала остатъчните файлове.

В теста на AV-TEST Microsoft Security Essentials получава резултат от общо 90.6%, което е много по-лошо представяне от следващия най-нисък резултат от 97.4% на Bitdefender Internet Security.

„Осем пъти Microsoft Security Essentials се оказва частично или напълно неефективна срещу малуера“, обясняват резултатите от AV-TEST.

Що се отнася до Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool, инструментът не е успял да засече цели 27 проби малуер и не е успял да премахне компонентите на три активни заплахи, като събира резултат от едва 25.6%.

Това е повече от разочароващ резултат, като се има предвид, че следващия най-слаб резултат на Antibot CD е с повече от два пъти по-високи проценти – 54.7%.

„Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool не можа да разпознае 27 малуер заплахи в 42 теста и е абсолютно извън всякакви класации“, се казва още в резултатите.

Прочетете още:  Излезе X.Org Server 1.20 RC1

Изглежда, че въпреки усилията и амбициите на Майкрософт да направят другите антивирусни програми в Creators Update ненужни, потребителите на Windows все още имат нужда от допълнителен антивирусен продукт, който се представя далеч по-добре.

0/5 (0 Reviews)