Intel отложиха 10nm Cannon Lake процесорите за 2019-а година

0
48
Fastboot за Intel Linux видео драйвъра идва скоро по подразбиране

10-нанометровите Cannon Lake процесори на Intel отново бяха отложени, като този път срокът е за края на 2019-а година. Това е поредното отлагане на Cannon Lake процесорите, след като те първоначално трябваше да излязат още през 2016-а година. Изглежда обаче затрудненията на компанията за масова продукция на 10-нанометровата технология са много големи.

По-рано тази година от Intel потвърдиха, че продължават да изпитват трудности и поради тази причина 10-нанометровите процесори ще бъдат отложени за 2019-а година, но без да конкретизират точно кога. На специална конференция сега от компанията уточняват, че можем да очакваме Cannon Lake през втората половина на 2019-а година, като със сигурност ще бъдат налични за Коледа, съобщават от CNBC.

Въпреки че масовата продукция на тези процесори се забавя, на пазара се появиха някои 10-нанометрови процесори при някои продукти като Lenovo IdeaPad 330, под формата на Core i3-8121U. От данните, които от Intel публикуваха по-късно относно тези процесори в своя ARK каталог, стана ясно, че това са чипове, които са от осмо поколение и с ниски спецификации точно като Kaby Lake-G, Kaby Lake-R и Coffee Lake процесорите, които са създадени, за да бъдат използвани в лаптопи.

Core-i3-8121U е с две ядра, честота от 2.2GHz, която се повишава до 3.2GHz с Turbo Boost, 4MB кеш, TDP 15W и поддръжка на оперативна памет (RAM) до 32GB. Интересното при този процесор е, че поддържа два нови вида памет с ниско потребление на енергия – LPDDR4X и LPDDR4.

Независимо от негативната новина за поредното отлагане на Cannon Lake процесорите, докладът за печалбите на компанията е добър и те отбелязват чиста печалба от $5 млрд, което е със 78% повече от предходното тримесечие. Новините при годишния доход също са изключително добри и от Intel бележат рекорд с годишни приходи от $17 млрд.

Прочетете още:  Поддръжка за Vulkan 1.1 дойде при RADV и ANV дравърите в Mesa Git

Малко след излизането на 10-нанометровите Cannon Lake процесори се очаква и появата на сървърните Xeon чипове.

0/5 (0 Reviews)