Intel процесорите, които ще излязат през 2018-а година няма да бъдат уязвими срещу Meltown и Spectre

0
31
Intel

Изпълнителният директор на Intel Brian Krzanich обяви, че се работи денонощно по отстраняването на текущите бъгове при техните процесори, но въпреки това има да се свърши още много работа по изкарването на подходящи кръпки.

За сметка на това, в близко бъдеще от компанията ще направят необходимите промени в архитектурата на процесорите си, което ще премахне уязвимостта към Meltown и Spectre из основи. Това означава, че предстоящите да излязат тази година процесори ще са неуязвими срещу опасните проблеми, които са толкова трудни за закърпване.

Krzanich обяснява, че лично е ангажирал едни от най-блестящите умове в Intel, за да могат всички да бъдат сигурни, че ще се справят с този проблем по възможно най-добрия начин.

Закърпването на уязвимостите обаче се оказва много трудна задача. Те засягат всички модели процесори на компанията, които са издавани през последните десет години, както и AMD и ARM процесорите. От Intel сравнително бързо пуснаха кръпки, но те водят до голямо забавяне на бързодействието и получиха обществено неодобрение, включително и това на Линус Торвалдс, който ги определи като „боклук“.

Intel се опитаха да поправят проблема и изкараха нови кръпки, които обаче предизвикаха редица проблеми с рестарти и се стигна дотам, че те излязоха с официален призив към потребителите си да не инсталират тези актуализации.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Mesa 19.3 RC6 по пътя към финалната версия другата седмица