Излезе GNOME 3.31.3 с някои важни промени

0
48
GNOME спират Snap Plugin

Разработчиците на Linux графичната среда GNOME обявиха наличността на следващата версия в разработка 3.31.3, която идва с различни важни промени, които ще намерят място във финалното издание GNOME 3.32. В анонса се съобщава, че това ще е последният снапшот за тази година

GNOME 3.31.3 идва с преработени икони за множество GNOME приложения, подобрено primary меню и икона за EOG, при Pango се спира поддръжката за Visual Studio и Autotools базирани билдове, имплементирана е IPv6 поддръжка при Rygel, налични са различни подобрения за интернет браузъра Epiphany, файловият мениджър Nautilus получава поправка за сриване при бързо отваряне на прозорци.

Налични са множество подобрения при Vala, продължава работата по портването на Librsvg кода към програмния език Rust, добавена е Meson билд поддръжка за Rygel и gsettings-desktop-schemas, намалено е изполрзването на памет от GJS, но това от своя страна може да се отрази в намалено бързодействие, поправени за различни бъгове.

Както винаги са актуализирани и множество модули към нови версии като evolution-data-server, gjs, gedit, gnome-system-monitor, rygel, simple-scan, pango, nautilus, gnome-maps, gnome-desktop, vala, gvfs, librsvg, pygobject, totem, gsettings-desktop-schemas, gnome-calculator, gnome-contacts, gcab и др.

Разработчиците предупреждават, че въпреки факта, че тази версия се компилира безпроблемно и работи добре, потребителите трябва да имат предвид, че тя все пак е тестова и могат да се натъкнат на непредвидени проблеми от различно естество.

Повече подробности относно GNOME 3.31.3 можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish няма да дойде с Android интеграция