Излезе Google Chrome 69. Идва с нов потребителски интерфейс

0
64
Google Chrome

Само няколко дни след десетгодишния юбилей на интернет браузъра, от Google публикуваха следващата версия на Google Chrome 69. Една от големите промени в тази версия е промененият в голяма степен потребителски интерфейс, със заоблени табове и бели тонове, в контраст с използваните досега ъгловати табове и сиви тонове. Сега вече браузърът е интегриран с Material дизайна на Google, който лежи в основата на техните продукти.

Във версия 69 потребителите вече могат и по-лесно да персонализират някои аспекти на браузъра. Дава се възможност за промяна на фона на новите табове с изображение по желание. Също така там могат да се добавят нови преки пътища само с цъкането на бутона „Add Shortcut“.

Подобрен е мениджърът на паролите. Chrome генерира произволна парола всеки път, когато се впишете в даден сайт. Ако потребителят избере да използва тази генерирана парола, то тя ще бъде запазена в хранилището за пароли на браузъра. За да използвате тази нова функиця обаче, трябва да сте вписани във вашия Google акаунт.

Адресната лента или още позната като Omnibox също получава подобрения. Потребителите вече могат да видят резултатите от написаните въпроси директно в лентата, без нуждата да се отваря нов таб. Тази функция обаче е ограничена до въпроси относно знаменитости, времето и различни спортни събития. Актуализирана е и играта Dino Game, която е налична когато няма интернет.

Встрани от новите функции от Google съобщават, че в Google Chrome 69 присъстват 40 поправки на проблеми по сигурността при изолираните сайтове, в енджина Blink, изтичания на данни за кредитни карти, неоторизиран достъп до инструментите за разработчици и още.

Прочетете още:  Изтекоха данни за видео картатите на Intel Xe (видео)
0/5 (0 Reviews)