Излезе Nvidia 396.45 драйвърът за Linux

0
897

Поредната версия от клона с кратко съществуване на Nvidia Linux драйвъра с версия 396.45 е тук. Това не е особено вълнуваща актуализация, понеже идва само с две поправки на твърде специфични проблеми.

Първият бъг, който е поправен е този, който предизвикваше сривове при изход от multi-threaded EGL приложенията.

Вторият поправка добавя подобрение при възстановяването на Vulkan direct-to-display приложенията, след като те са се сринали. Такива са например VR композитните мениджъри или в други случаи, когато приложението, използващо Vulkan API взема пълен контрол върху дисплей атпута. Потребителите, които са имали проблеми с виртуалната реалност (VR) при Linux, може да имат полза от тази поправка.

В Nvidia 396.45 драйвъра за Linux има и един познат проблем с разрешен flipping при Quadro професионалните видео карти, което води до графични проблеми. Дадени са и някои начини за избягването на проблеми в този случай:

– Изключване на flipping от nvidia-settings контрол панела.
– Изключване на UBB чрез командата nvidia-xconfig –no-ubb
– Използване на десктоп, който използва композитност.

Nvidia 396.45 драйвърът за Linux може да бъде свален от официалната страница на Nvidia, но това не е препоръчителният начин за инсталирането му. Най-добрият вариант е да изчакате тази версия да се появи в хранилищата на Linux дистрибуцията, която използвате.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Wraith Master 1.0 за контролиране на AMD RGB под Linux