Кой лъже в сагата OneDrive: Майкрософт или потребителите?

0
51
Кой лъже в сагата OneDrive: Майкрософт или потребителите?


Потребители се оплакват, че не могат да използват OneDrive на друга файлова система освен NTFS, което беше забелязано миналата седмица, а от Майкрософт отричат да са правили промени в услугата.

Както ви съобщихме преди два дни, различни потребители от форумите на Майкрософт забелязаха въведено ново ограничение, което изисква файлова система NTFS, за да може да се използва услугата OneDrive.

В началото от Майкрософт не коментираха казуса, но днес от компанията са написали имейл на [url=https://www.onmsft.com/news/microsoft-r … as-missing“ target=“_blank“ rel=“nofollow]onMSFT[/url], в който се твърди, че наскоро не са правени никакви промени при използването на услугата OneDrive, а NTFS винаги е била единствената поддържана файлова система.

В имейла се обяснява, че наскоро от компанията са открили, че липсва важно съобщение, което се предполага, че трябва да съществува и те са го добавили. Това съобщение е именно собщението, което потребителите са видели и което им казва, че трябва да използват файловата система NTFS.

Кой лъже в сагата OneDrive: Майкрософт или потребителите? 3

В същото време обаче потребителите твърдят друго – те вече не могат да използват SD карти за бекъп устройства или поне не докато не бъдат форматирани в NTFS. Много от потребителите твърдят, че са използвали exFAT и ReFS, които са работели, но от около седмица насам това вече не е възможно.

Според Майкрософт обаче нищо не е пипано или променяно, а само е добавено въпросното съобщение, което съобщава, че услугата OneDrive използва NTFS, за който софтуерният гигант казва, че е индустриален стандарт и се използва именно тази файлова система, за да предоставят на Windows потребителите възможно най-добра услуга.

Прочетете още:  От Wine търсят алтернатива на DXVK при DirectX 9 игрите

Дали са прави потребителите или Майкрософт скоро може и да не се изясни, но от този спор поне едно нещо стана ясно – не можете да използвате OneDrive на друга файлова система, освен NTFS, независимо дали това ви харесва или не.

0/5 (0 Reviews)