Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3140743 причинява големи проблеми. Ето как да ги оправим.

0
52
Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3140743 причинява големи проблеми. Ето как да ги оправим.


При инсталирането на KB3140743 някои компютри изпадат в доста проблеми, като някои от тях дори не искат да стартират повече.

Малко по-рано стана известно, че има потребители, които не могат да инсталират този ъпдейт, но в последствие стана ясно, че това не са единствените проблеми около него. В някои случаи потребителите инсталирали ъпдейт KB3140743 не могат да стартират повече компютрите си.

Решението на проблема включва влизане в Safe Mode и ънинсталирането на ъпдейта, а след това и скриването му. Когато буутнете в Safe Mode, отидете до Control Panel->Programs->View installed updates и потърсете за ъпдейт с име KB3140743. Цъкнете с десен бутон на него и изберете Uninstall.

Рестартирайте компютъра, той сега ще зареди безпроблемно, а първата ви работа, след като той зареди, е да проверите дали не се е инсталирал автоматично наново.

След това свалете този инструмент от Microsoft, с име wushowhide.diagcab. Отворете Command Prompt с администраторски права и изпълнете всяка една от тези команди поотделно, като натискате ентър след всяка една от тях:

c:cd cd userscd namecd downloadswushowhide.diagcab

На name въвеждате вашия юзър, а downloads замествате с директорията, където сте свалили инструмента. След като той се стартира трябва да изберете Advanced Options и да изберете Autofix. Изчакайте да сканира, изберете опцията за скриване на ъпдейти и изберете ъпдейта KB3140743. След това затваряте всичко и рестартирате отново компютъра. Сега вече всичко ще работи коректно и компютърът няма да има повече проблеми. Ъпдейтът нека да остане скрит, докато излезе някакво официално решение за този проблем, но съдейки по минали подобни проблеми, Microsoft едва ли ще изкарат такова.

Прочетете още:  RADV Vulkan драйвъра за AMD при Linux получи още едно подобрение
0/5 (0 Reviews)