Майкрософт блокират Windows 10 April 2018 Update при някои SSD на Intel заради сривове

0
69
Майкрософт бъг

След като Windows 10 April 2018 Update стана наличен за ръчно сваляне, с нарастването на броя потребители, които са го инсталирали, ежедневно се увеличава и броят на бъговете, които се откриват и изглежда, че Insider програмата не може да свъорши работата, за която е създадена.

След всички бъгове, за които писахме и които са известни към момента, от Майкрософт признаха за още един сериозен бъг при Windows 10 April 2018 Update. Проблемът се проявява при някои SSD дискове на Intel и прави така, че машината повече не може да бъде стартирана след инсталирането на големия ъпдейт. В други случаи, когато все пак е осъществено стартиране, се наблюдават различни грешки и сривове.

Майкрософт обясняват , че проблемът се появява поради лоша съвместимост с някои SSD дискове на Intel и че потребителите, инсталирали Window 10 April 2018 Update, може да получат невъзможност за стартиране на машината, сривове и грешки.

От компанията също така обясняват, че към момента блокират Windows 10 April 2018 Update за някои машини с Intel SSD заради бъга и че към момента няма начин той да бъде заобиколен или поправен. При наличието на този проблем потребителите биват съветвани да се върнат към Windows 10 версия 1709 и да изчакат за кръпка преди да инсталират априлския ъпдейт отново.

Според думите на Майкрософт кръпка за проблема е напът, но засега няма краен срок за нейното публикуване. Има голяма вероятност тя да се появи утре, когато се очаква да излезе официално Windows 10 April 2018 Update, чието излизане съвпада и с Patch Tuesday.

Прочетете още:  Apple обвиниха Китай за ниските си iPhone продажби
0/5 (0 Reviews)