Майкрософт казва на партньорите си да вдигат цените във Великобритания

0
29
Майкрософт казва на партньорите си да вдигат цените във Великобритания


По-рано тази седмица Майкрософт обявиха, че вдигат цените на Surface Book за Великобритания и сега искат партньорите им да направят същото.

Информация, разпространена от [url=http://channeleye.co.uk/microsoft-tells … ice-hikes/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]ChannelEye[/url], разкрива, че от Майкрософт вече са се свързали с партньорите си във Великобритания, за да обсъдят повишение на цените.

Засега не се говори за конкретни цифри, но повечето търговци на дребно очакват повишение от около 15%.

Говорител на Майкрософт обяснява, че индиректните продажби на услуги и устройства се осъществяват посредством партньори и крайните цени се формират според тяхната преценка.

От компанията също така обясняват, че повишението на цените засяга само крайните клиенти и бизнеса, които нямат дългосрочни договори. Разбира се, след като тези договори изтекат, всички следващи продажби ще са по новите цени.

Увеличението при Surface Book във Великобритания е голямо, като преди увеличението се продаваше за £1299, а сега устройството вече струва £1449. Подобно увеличение на цените търпят всички Surface модели на компанията, които се продават в страната.

Миналата година от Майкрософт обявиха вдигане на цените за бизнеса във Великобритания с до 22% на някои услуги, включително някои облачни услуги, и като главна причина бяха изтъкнати Брекзит и спадът на британската лира на международните пазари.

Официалното обяснение на компанията е, че просто се опитват да коригират цените си спрямо британската лира, така че подобни движения в цените могат да бъдат очаквани и за в бъдеще, в зависимост от курса на британската лира.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт обясняват защо Windows 10 October 2018 Update трие файлове