Майкрософт обявиха награда от $100 хил. за хакването на техния Linux

0
174
Майкрософт обявиха награда от $100 хил. за хакването на техния Linux

Компанията Майкрософт обяви награда от 100 000 долара за хакването на разработената от тях Linux дистрибуция Azure Sphere OS.

От Майкрософт обявиха голяма награда от 100 000 долара, която ще се даде на този, който успее да пробие разработената от компанията собствена Linux дистрибуция, наречена Azure Sphere OS.

Azure Sphere OS беше разработвана през последната година за използване при Internet of Things (IoT) платформата на Майкрософт. Сега, в опит да подобрят сигурността на системата, компанията от Редмънд предлага награда от 100 000 долара за откриване на сериозни проблеми, които могат да доведат до пробиви.

Програмата се казва „Azure Sphere Security Research Challenge“ и ще продължи три месеца. Записването за програмата за откриване на бъгове при Azure Sphere OS ще е активно до 15-и май 2020-а година. През трите месеца всеки, който се е записал може да опитва за хакне системата по различни начини, а наградата от $100 000 ще бъде давана при определени обстоятелства.

Едното от условията е откриване на възможност за изпълнение на зловреден код на платформата за хардуерно подсигуряване на IoT, която се нарича Pluton. Другото условие е откриване на възможност за изпълнение на зловреден код при средата в субсистемата на ARM процесора Cortex-A, наречена Secure World.

За да се дадат по-големи шансове за откриване на уязвимости, от Майкрософт ще предоставят полезни ресурси като документация за Azure Sphere, ще бъде осигурен достъп до услугите на компанията за изследователски цели, ще се предоставят директни канали за комуникация с екипите на Майкрософт, ще се предостави и Azure Sphere комплект от инструменти за разработчици (DevKit).

Прочетете още:  Mozilla създава нов проект с отворен код за разпознаване на глас

Ако искате да участвате в програмата и да се опитате да спечелите 100 000 долара, то можете да се запишете за програмата, която ще се проведе в периода от 1-и юни до 31-и август 2020-а година от този линк. Повече подробности около програмата за откриване на бъгове при Azure Sphere OS можете да намерите в официалния блог пост на Майкросфт.

5/5 (1 Review)