Майкрософт отвориха кода на техния калкулатор в GitHub

0
58
Майкрософт обича Linux

В стремежа си да покажат съмнителната си любов към отворения код, от Майкрософт отвориха кода на още едно приложениe – Windows приложението Calculator, което вече използва Windows Fluent дизайна.

Кодът на Calculator, както и разписанието на издаване, билд системата и тестовете са публикувани в GitHub, защитени с MIT лиценза. Очевидно дори и от Майкрософт най-накрая разбраха предимствата на отворения код и тук отново целта им е подобряване на продукта от независими разработчици.

В анонса от компанията казват:

Окуражаваме новите ви перспективи и вашето участие в определянето на бъдещето на Calculator.“

Сега Calculator вече ще бъде подобряван на два фронта – от една страна от независими разработчици, които евентуално ще вземат участие в GitHub, а от друга страна приложението остава и в Insider програмата, където участниците в нея ще продължат да го тестват и да съобщават за грешки.

От Майкрософт заявяват, че разработчиците също могат да извлекат полза работейки по Calculator, защото ще разберат в детайли различни технологии на компанията като Azure Pipelines, XAML и Windows платформата като цяло. Желаещите също така ще могат да създават и сови собствени приложения, възползвайки се от наученото.

Прави впечатление, че въпреки скорошното си публикуване, проектът вече е събрал 58 съобщения за проблеми. Потребител с име Petrouchka дори е пуснал тема относно телеметрията, където се изказва не много ласкаво и изисква от Майкрософт да я спрат незабавно.

Страницата на Calculator в GitHub може да бъде намерена тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт спират да предлагат Candy Crush Saga в Windows 10