Майкрософт премахват техническата поддръжка за Windows 7, Windows 8.1, Internet Explorer 10 и други стари продукти

0
38
Майкрософт премахват техническата поддръжка за Windows 7

Microsoft Answers е официалното място, където потребителите, които имат проблеми с продукти на компанията, могат да се обърнат, за да получат помощ. Сега обаче от компанията въвеждат значителни промени, изоставяйки поддръжката за редица големи и важни, но остарели според тях продукти.

От Microsoft направиха официален анонс, в който заявяват, че служителите, които помагат активно на потребителите, които търсят решение на пробелмите си в Microsoft Answers, няма да дават помощ за остарели според компанията продукти.

В списъка са включени Microsoft Office 2010 и 2013, Windows 7, Windows 8.1, Windows 8.1 RT, Microsoft Band, Internet Explorer 10, Zune, Microsoft Security Essentials, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface RT, Surface 2. Също така се прекратява помощта във форума за мобилни Windows устройства, защото такива вече не съществуват.

Както повечето потребители знаят, Windows 7 вече получава само ъпдейти по сигурността, без да получава нови функции, като това се отнася и за Windows 8.1. Windows 7 ще продължи да получава ъпдейти по сигурността до 14-и януари 2020-а година, а Windows 8.1 до 10-и януари 2023-а година.

Разбира се, помощта във форумите на Microsoft няма как да бъде спряна, но от компанията заявяват, че за споменатите продукти служителите вече повече няма да отговарят, да помагат и да следят за теми, свързани с тях. Потребителите на тези продукти ще получават помощ от други потребители, но не и от Microsoft.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Изтекоха снимки на Windows 10 Cloud