Майкрософт приготвят пет нови версии на Windows 10

0
39
Windows 10

Освен въвеждането на S Mode при Redstone 4 (Windows 10 Spring Creators Update), както ви съобщихме по-рано, от Майкрософт приготвят и пет нови версии на Windows 10 за крайните потребители.

От сайта thurott.com, които са получили достъп до вътрешна документация на компанията от Редмънд съобщават, че ще бъдат въведени пет нови версии (stock keeping unit – SKU), съобразени с различния хардуер – Entry ($25), Value ($45), Core ($65.45), Core+ ($86.66) и Advanced ($101).

Версиите Entry и Value ще идват с хибридни устройства, лаптопи и таблети, които използват Celeron и Atom процесори на Intel, с 4GB RAM. Advanced пък ще има изискване за Intel процесори Intel Core i7 и Core i9 или AMD Threadripper и Ryzen, с 4K дисплеи и голямо количество оперативна памет.

Според информацията новите версии ще са налични още тази година на 2-и април, но потребителите няма да има нужда да избират нищо, това ще решават OEM производителите. Освен това от Майкрософт се опитват да убедят производителите инсталираните версии на Windows да идват с предварително инсталирани универсалните приложения (UWP) Office и LinkedIn, както и искат от тях да насърчават тяхното използване.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  RADV Vulkan драйвъра за AMD при Linux получи още едно подобрение