Майкрософт продължава да ви следи, дори и да сте забранили това

0
41
Майкрософт телеметрия

Изглежда от Майкрософт така и не си взеха поука от множеството съдебни дела, които се водят срещу тях за прекомерното и най-нахално подслушване и следене на своите потребители. Недоволството на потребителската им маса изглежда също не дава никакъв ефект и от компанията продължават с пълна сила с нелоялните практики.

Започнало просто като съмнение в Reddit, но след това доказан от Chris Hoffman от How-To-Geek, е открит нов метод, чрез който от Майкрософт следят своите потребители без тяхното знание и въпреки изричното им несъгласие и това важи за всички потребители на Windows 10 без изключения.

Оказва се, че Майкрософт следят активността на своите потребители и пазят история за това. Потребителите могат и сами да се уверят, като видят, че тяхната история за посетени уеб сайтове, приложения и услуги всъщност се пази. Отидете до Settings->Privacy->Activity History и спрете функцията “Send my activity history to Microsoft”. Това би трябвало да изтрие цялата история на вашата активност.

Майкрософт продължава да ви следи, дори и да сте забранили това 5

С идването на Windows 10 2018 October Update е въведена нова функция “Privacy Dashboard” в страницата с настройките за поверителност. Сега, след като сте спрели функцията “Send my activity history to Microsoft”, впишете се с вашия Майкрософт акаунт и изберете „Activity History“ в „Privacy Dashboard„.

Майкрософт продължава да ви следи, дори и да сте забранили това 6

Когато направите това, ще се убедите, че всъщност цялата ви история е там, въпреки че изрично сте указали тя да бъде изтрита. От How-To-Geek предполагат, че информацията продължава да се пази заради Microsoft Diagnostic and Feedback опциите, които могат да бъдат намерени на Settings->Privacy->Diagnostics & Feedback.

Прочетете още:  Linux Mint 19.1 ще се казва Tessa. Излиза през ноември 2018-а година

Каквато и да е причината от Майкрософт за пореден път доказват, че на тях не може да се разчита що се отнася до поверителността на техните потребители и все повече от тях напускат кораба, намирайки изключително добра алтернатива в Linux, където подобни практики за абсолютно табу.

0/5 (0 Reviews)