Майкрософт публикуваха видео, където хвалят браузъра Edge

0
21
Майкрософт публикуваха видео


От Майкрософт публикуваха видео, в което обръщат внимание на важните подобрения, които дойдоха при браузъра с Windows 10 Creators Update.

Изглежда от Майкрософт са поели засилена кампания за рекламиране на техния браузър Edge и се опитват по всякакъв начин да покажат на потребителите преимуществата на „по-бързия и по-сигурен браузър“ спрямо конкуренцията, като продължава офанзивата срещу Mozilla Firefox и Google Chrome.

След като миналата седмица от компанията публикуваха тестове, които показват как Edge е браузърът, който най-много пести батерията, сега Майкрософт публикуват и специално видео, в което се набляга на преимуществата на този браузър, които той получава с Windows 10 Creators Update, наблягайки на „по-бързият и по-сигурен браузър.“

В триминутното видео дава бърз поглед върху новите функции, които Edge получава с идването на Creators Update като преглед на табовете, click-to-run контроли за Flash, поставяне на табове настрана и др.

„Добре дошли при по-бързия и по-безопасен браузър за Windows 10! Microsoft Edge ви дава нови начини за да намирате различни неща, да управлявате своите табове, да четете електронни книги и да пишете в Интернет. Можете да добавите разширения за превод на сайтове, блокиране на реклами, управление на пароли и още много,“ се казва в описанието към видеото.

Пазарният дял на Microsoft Edge е много нисък в световен мащаб, като според данни на NetMarketShare той има едва 5%.

Въпреки всички усилия от страна на Майкрософт като подкупване на потребителите, за да използват техния браузър, като отвориха и специална програма за тази цел, както и рекламите в самата операционна система, няма повишаване на броя потребители, които го използват, като през последните месеци стойностите дори са в абсолютен застой.

Прочетете още:  Осемядреният Intel Core i9-9900K идва през август

Още през декември месец миналата 2016-та година дялът на Edge беше около 5% и оттогава не се е променил.

Една от причините, които помагат за тази ситуация е фактът, че от Майкрософт не предлагат браузъра си за другите версии на Windows освен за Windows 10, както и не го предлагат за други платформи.

От Майкрософт гледат на Edge като на един от основните фактори, с които да накарат потребителите да преминат към Windows 10 и поради тази причина никога няма да го предложат на по-стари версии на Windows или пък на платформи като Linux, Android, macOS, iOS и пр., което би повишило дяла му със сигурност.

0/5 (0 Reviews)