Майкрософт пусна Windows виртуални машини за декември 2016

0
47
Windows 10


Новите обновени виртуални машини са налични за сваляне от всички и се предлагат в няколко варианта.

Пробните версии на новите виртуални машини са валидни до 8-ми април 2017-та година и включват Windows 10 Enterprise 1607, Microsoft Azure SD за .Net, Bash за Ubuntu Linux при Winodws, Windows Bridge за iOS, Visual Studio 2015 Community Update 3 и Windows SDK за разработчици и инструменти.

Лицензираните виртуални машини идват с Windows 10 Pro 1607 (Anniversary Update), но на потребителите им е нужен лиценз, за да могат да ги използват. В повечето случаи пробните версии са напълно достатъчни, защото те идват с всички необходими инструменти, без нуждата от лиценз. Просто след известно време техният пробен период изтича.

„Започнете да пишете вашия код в машина, която е подготвена за Windows 10 разработчици. Тя има последните версии на Windows, както и много SDK, семпли и инструменти за разработчици“, обяснява Майкрософт в Dev Center.

Новите виртуални машини, които компанията от Редмънд пусна днес, са налични в няколко варианта – за Parallels, VMWare, Hyper-V и VirtualBox.

Пакетите за сваляне, разбира се, са много големи, защото те съдържат множество компоненти. Версията за VMWare например е с размер от цели 21.7GB.

Целта на тези виртуални машини е да даде повече удобство на разработчиците, като им даде нужните инструменти за тяхната работа, за да създават универсални приложения (UWP), така че надеждите на Майкрософт са повече разработчици да се възползват от преимуществото.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Все пак Windows 10 Fall Creators Update ще се казва така навсякъде