Майкрософт пуснаха Windows Terminal Preview 1909

0
85
Windows Terminal Preview 1909

Майкрософт публикуваха следващата версия на Windows Terminal Preview 1909, която идва с различни подобрения.

Както показва и името на новото издание, то е маркирано като издание за септември 2019-а година и съдържа в себе си множество подобрения. В него е включен и шрифтът Cascadia Code, чиито код беше отворен наскоро.

Сред добавените новости в Windows Terminal Preview 1909 виждаме поддръжка за избиране със стилус, нова функция CloseWindow, която при извикване ще затваря прозореца ви, ако имате много отворени табове, но ще покаже предупреждение.

По подразбиране новата функция ще се задейства с широко използваната клавишна комбинация Alt+F4. Предупреждние засега не се показва при натискането на хикса за затваряне на Windows Terminal.

Поправен е бъг при копиране в клипборда, който се е появил при Windows Terminal 0.3 и сега, ако някой компонент не може да бъде добавен към клипборда поради някаква причина, терминалът няма да се срива.

В новата версия се въвежда и функцията Settings Schema, за която от Майкрософт обясняват, че ще предлага автоматично варианти за авто допълване при редактиране на profiles.json, а също така ще предлага и дефиниции за всяко свойство.

Майкрософт пуснаха Windows Terminal Preview 1909 1

Пълния списък с промените можете да видите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт публикуваха кумулативния ъпдейт KB4522355 за Windows 10