Майкрософт ще позволят и на обикновените потребители да изпробват новия им Chromium-базиран интернет браузър

0
52
Microsoft Edge Chromium

От Майкрософт обявиха миналата година през декември, че се отказват от своя интернет браузър Edge и енджина EdgeHTML и започват разработката на нов браузър, с кодово наименование Anaheim, който ще е Chromium-базиран и използва енджина Blink. Още тогава не беше обявен краен срок това да се случи, но ето, че сега имаме новини около новия браузър на Майкрософт.

В опит да повишат интереса към новия браузър от компанията променят изцяло стратегията си и изглежда дори и обикновените Windows потребители ще могат да изпробват ранната preview версия, без да има нужда да участват в Insider програмата.

При първоначалния анонс от Майкрософт съобщиха, че ранната preview версия на Anaheim ще бъде налична в началото на 2019 и оттогава всички предполагаха, че най-вероятно тя ще изисква Windows Insider версия на Windows 10, но сега изглежда, че тези опасения няма да се оправдаят.

Всъщност тъкмо обратното – от Майкрософт потвърдиха, че възнамеряват да издадат инсталатор за preview версията за сваляне, която ще е налична за всички потребители, разбираме от информация, изнесена от Techdows. Изданието съобщава, че старши програмният мениджър на Edge Kylealden е потвърдил в Reddit, че компанията възнамерява да предложи preview версията на всички Windows 10 потребители като файл за сваляне, без нуждата да участвате в Insider програмата.

Засега не можем да се ангажираме с конкретни срокове, но нашите планове са да го предложим като файл за сваляне, така че да можете да го изпробвате, независимо дали сте с Windows Insider билд или не„, казва старши мениджърът.

Той допълва, че началото на 2019-а година е все още в плановете за излизането на първото preview издание, но разработчиците искат да са сигурни, че то ще предлага добро изживяване и работата продължава, което е и причината да няма конкретни срокове.

Прочетете още:  Google ще чистят Linux ядрото от проблеми с KCSAN

Финалното издание на Anaheim се очаква да излезе с октомврийския голям ъпдейт на Windows 10 за 2019-а година. Предстоящият априлски ъпдейт ще бъде издаден с текущата версия на Microsoft Edge.

0/5 (0 Reviews)