Майкрософт спира поддръжката на Windows 7 точно след една година

0
69
Windows 7 Windows 10

На потребителите на Windows 7 им остава точно една година считано от днес, тъй като от Майкрософт прекратяват поддръжката на тази версия на операционната система на 14-и януари 2020-а година. Това означава, че тези потребители повече няма да получават актуализации и по този начин от компанията от Редмънд се надяват да ги накарат да преминат към Windows 10, което също се очертава като сложна задача.

Имайки предвид все още прекалено големия потребителски дял Windows 7, който е над 40%, е повече от сигурно, че от Майкрософт ще трябва отново да се борят със синдрома Windows XP, от която версия много потребители не искаха да се откажат за изключително дълъг и изнервящ за компанията период от време, а все още има и такива, които продължават да го използват.

Единственият начин да удължите поддръжката на Windows 7, отлагайки преминаването към Windows 10 е… да си платите, разбира се. Майкрософт ще предоставят обновления и актуализации по сигурността на избрани клиенти които си платят за удължена поддръжка. Максималният срок на удължаване е три години като за всяка следваща година цената става по-висока.

Ако не искате да си плащате изборът пред вас е да преминете към Windows 10, който стана печално известен със своите вечни проблеми и неудачен външен вид или да мигрирате към друга операционна система като Linux, което носи само позитиви след себе си. За съжаление от Майкрософт продължават да използват нелоялни практики, задържайки клиентите си по всевъзможни начини и докато за обикновения потребител е лесно да ги изостави и да премине към Linux, то при бизнеса нещата не стоят точно така поради ред причини.

Прочетете още:  Петиция иска от Adobe да отворят кода на Flash Player

Повече от сигурно е, че множество корпорации ще предпочетат да си платят за удължена поддръжка, защото процесът по миграция към следваща версия на Windows е сложен и освен това изключително скъп процес. Затова решенията трябва да се вземат от рано, като се вземат предвид всички позитиви и негативи от едно такова начинание. Разбира се, в един идеален свят всички могат да използват операционна система с отворен код и този проблем да не съществува пред никого. Изборът е в нашите ръце.

5/5 (1 Review)