Майкрософт спира пускането на нови билдове

0
48
Майкрософт спира пускането на нови билдове


Майкрософт временно спира пускането на нови билдове, за да приготви новата система за ъпдейтване при Windows.

Майкрософт спря временно доставянето на нови билдове към потребителите в Insider програмата в бързия и бавния кръг, защото се работи усилено по новата Unified Update Platform (UUP), която от компанията анонсираха по-рано тази година.

Шефът на Windows Insider програмата Donna Sarkar казва, че се очаква вътрешен тест на UUP преди да бъде спусната към потребителите от Insider програмата, но не е ясно колко време ще отнеме това.

Като важна промяна тук трябва да се отбележи, че докато тече подготовката, потребителите вече няма да могат да теглят билдовете, които са предвидени за бързия и бавния кръг. Потребителите на Windows Mobile не са засегнати от тази промяна.

„Подготвяме се да започнем да предоставяме ъпдейти на потребителите посредством UUP. За да можем да се приготвим се налага да спрем спускането на билдове за бързия и бавния кръг на Insider програмата. Особено сме развълнувани, че ще можем да доставяме нови билдове посредством UUP! Това не се отнася за потребителите на мобилната операционна система“, казва Sarkar.

Unified Update Platform представлява нова система за обновяване при Windows 10, която намалява времето за проверки за нови ъпдейти и намалява значително техния размер, защото проверява и сваля само нужните за конкретната машина части от тях, взесто целите билдове.

От Майкрософт обясняват, че осъществяването на големи ъпгрейди ще става много по-бързо, защото UUP системата ще доставя само тези пакети, които са се променили от времето на последния ъпдейт, а не целия пакет от ъпдейти. В същото време проверката ще бъде извършвана на сървър, което ще я забърза значително.

Прочетете още:  Intel спира поддръжката Legacy BIOS до 2020-а година

През идните месеци UUP системата ще бъде тествана с помощта на потребителите в Insider програмата, а ще бъде налична за всички с излизането на Windows 10 Creators Update през пролетта на 2017-та година.

0/5 (0 Reviews)