Майкрософт спират да предлагат Candy Crush Saga в Windows 10

0
29

Както на всички е известно, от Майкрософт предлагат предварително инсталирани приложения в Windows 10, без съгласието на потребителите. Може би сте забелязали, но едно от тези приложения беше и играната от милиони потребители в цял свят игра Candy Crush Saga, която е там, независимо дали искате да я играете или не.

Въпреки че предварителното инсталиране на приложения, познато като „блоутуер“ (bloatware) беше и продължава да бъде обект на критики и недоволството на голяма част от потребителите, от Майкрософт показват абсолютно незачитане на мнението на клиентите си и продължават с нелоялната практика. И ако това не е достатъчно, ако потребителят не иска тези приложения в инсталацията си, той може да ги премахне, но не рядко те се връщат наново с някой от следващите ъпдейти.

Изглежда обаче договорката между компанията от Редмънд и създателите на Candy Crush Saga е приключила или са получили по-добри оферти от други производители, защото играта вече няма да се предлага в Redstone 4. Също така няма да се предлага и Microsoft Solitaire Collection, а на тяхно място ще бъдат предварително инсталирани приложения, които от Майкрософт са счели, че са концептуално подходящи за следващото голямо издание на Windows 10, за което се вярва, че ще се казва Spring Creators Update.

Според изнесената от компанията информация това ще са бизнес ориентирани приложения и такива, които ще са фокусирани върху продуктивността. Това решение е взето на базата на мнението на потребителите и партньорите на Майкрософт посредством обратна връзка.

Тук обаче има една малка уловка – промяната ще важи само за Windows 10 Pro for Workstations и няма да засяга потребителите на други версии на Windows 10, които ще продължат да получават Candy Crush Saga и Microsoft Solitaire Collection.

Прочетете още:  Инцидентно изтече информация за iPhone XS и за Apple Watch 4
0/5 (0 Reviews)