Майкрософт твърди, че потребителите вече не се притесняват от подслушване

0
54
Майкрософт пуснаха инструмент за Windows 10


Според компанията потребителите вече не се притесняват от подслушване и мнението им в тази насока се е подобрило значително.

В Creators Update от Майкрософт направиха доста подобрения по поверителността, с които се опитаха да уталожат недоволството от страна на потребителите и техните съмнения относно това, че са подслушвани на всяка крачка.

Промените съдържат в себе си повече контрол върху това, което компанията събира като информация от потребителите. Нивата на събиране на данни са сведени до две – „Основно“ (Basic) и „Пълно“ (Full), а опцията „Разширено“ вече не съществува. Разбира се, опция са спиране няма.

От Майкрософт отчитат спадане на напрежението след въвеждането на тези промени. И не само това – голяма част от потребителите, които използват Windows 10 Creators Update дори сами включвали на ниво Full, за да подволят събирането на повече информация, с което да помогнат на компанията да подобрява още повече операционната си система.

Marisa Rogers от Microsoft WDG Privacy казва, че 71% от потребителите избират режим на пълно събиране на данни, помагайки на компанията да поправи и подобри продуктите си. Според нея потребителите също така били и доволни от новото уеб-базирано табло по поверителноста, което им дава лесен достъп до настройките.

С тези изказвания от Майкрософт се опитват потушат обвиненията, които ги преследват още с излизането на Windows 10 и поради които имат множество проблеми с властите на различни държави.

Въпреки тези твърдения обаче често потребителите използват различни решения от трети страни, с които да спрат всички процеси по събирането на данни и подслушването и въпреки това те често виждат, че дори и с помощта на тези инструменти, някои от процесите остават активни.

Прочетете още:  В Linux kernel 4.6 ще бъдат поправени проблемите с бързодействието при някои лаптопи
0/5 (0 Reviews)