Майкрософт увещава бизнеса, че Windows 7 вече не отговаря на изискванията им

0
28
Windows 7


Един от главните проблеми на Майкрософт в момента е да убедят всеки и най-вече бизнеса, да изостави Windows 7 и да премине към най-новия Windows 10.

След като прилагаха най-различни нелоялни практики, за които сме писали неведнъж, и се наложи бизнесът да даде отпор на принудителното преминаване към Windows 10 за потребители с нови процесори, в резултат на което сроковете бяха удължени, заедно с факта, че новите процесори на Intel и AMD ще са само за най-новата версия Windows 10, от Майкрософт се опитват да убедят бизнеса и с други доводи.

В блог в Technet те са публикували пост, в който се обяснява на бизнеса, че на Windows 7 му остават само три години поддръжка, след което ще спре да получава ъпдейти и дори и с тези ъпдейти той не може да се мери с Windows 10 по отношение на корпоративната политика и сигурността. За тяхно съжаление над 40% от бизнеса е все още на Windows 7 обаче.

„Ако използвате Windows 7 това ще води до повишени разходи, повишено време за поддръжка, поради повечето малуер атаки или поради повишеното количество заявки за поддръжка. Също така множество производители вече не издават драйвъри за Windows 7 и по този начин модерната периферия, като принтери например, вече не могат да бъдеат разпознати.

За да дадем на потребителите модерно взаимодействие между хардуер и софтуер, новите процесори ще бъдат поддържани само в Windows 10. Това означава, че Windows 10 е единствената операционна система (от фамилията на Майкрософт – б.а.), която ще поддържа последните процесори на Intel, AMD и Qualcomm. В допълнение също така и множество програми са написани за най-новата версия на Windows“, обясняват от Майкрософт.

Разбира се, това е безочлив опит за плашене, който най-вероятно ще е и несполучлив. От Майкрософт вече направиха достатъчно труден пътя на Windows 7 с ограничаването на съвместимостта с новите процесори и проблемите, които има бизнеса, който дори и да иска да мигрира към Windows 10 не може да напправи това, защото има проблеми с предварително поръчан софтуер, който има проблеми с най-новата операционна система от най-различно естество.

Прочетете още:  Уязвимост в Windows 10 беше оповестена публично. Всички потребители са застрашени

Други пък не само, че не искат, но и не могат да си позволят подобна миграция поради икономически съображения. Все пак монетата има и друга страна – остават цели три години, за които бизнесът, както и потребителите, са си заплатили. Защо да ги губят?

Интересен е фактът, че от Майкрософт не обръщат внимание на потребителите на Windows Vista и Windows XP, откъдето очевидно са преценили, че не могат да вземат достатъчно пари, които да си заслужават усилията, и не ги засягат в своите изказвания. Техните усилия главно са насочени към бизнеса с Windows 7.

„Благодарение на новия принцип „Windows като услуга“ (Windows as a Service), Windows 10 е винаги ъпдейтнат и сигурен, с интелигентно и ефикасно управление на сигурността, като в идващия Windows 10 Creators Update тези функции ще бъдат подобрени допълнително.

Освен това Windows 10 дава на IT бизнеса повече гъвкавост в управлението и улеснена инсталация. Като доказателство можем да кажем, че над 96% от бизнеса са изпробвали Windows 10″, казват още от Майкрософт.

Разбира се, това са още безсмислени приказки на компанията, която така отчаяно се нуждае от вашите пари. Пробата не означава нищо и никога не е означавала. Можете да отидете на автосалон и да изпробвате нов автомобил, това не означава обаче, че сте го харесали и че ще си го купите. Можете да разглеждате оферти следващата седмица да отидете до Хаваите, но така или иначе повечето от нас няма да отидат дотам.

0/5 (0 Reviews)