Мощният компютър без вентилатори MintBox3 идва с инсталиран Linux Mint

0
78
MintBox3 Linux Mint

MintBox3 е новият мощен компютър, който идва с инсталиран Linux Mint по подразбиране.

На пазара дебютира новият мощен компютър без вентилатори MintBox3, който идва с предварително инсталиран Linux Mint. Компютърът е резултат от съвместното сътрудничество между израелската хардуерна компания CompuLab и екипа на Linux Mint.

Всъщност MintBox3 е мощният компютър Airtop 3, но разликата тук е, че идва с Linux Mint. Airtop 3 излезе по-рано тази година, но сега вече се предлага с предварително инсталиран и конфигуриран Linux Mint, което дава сигурност за хардуерната поддръжка и драйвърите и означава, че в това отношение потребителите могат да са спокойни и че няма да имат проблеми.

MintBox3 впечатлява със своите харатеристики, още повече като се има предвид фактът, че не се използват вентилатори. Потребителите могат да закупят компютъра с процесор Core i5 9500 или Core i9 9900K, 16 или 32 GB RAM, видео карта NVIDIA GeForce TX 1660 Ti и NVMe SSD устройство. Охлаждането се осъществява от специална система, изобретена от компанията, наречена Natural Airflow.

Airtop3 MintBox3 Linux MintMintBox3 идва с инсталиран Linux Mint 19.3 „Tricia“, а 5% от цената на всеки продаден компютър се дарява на екипа, разработващ Linux Mint. Компютърът идва с пет години гаранция.

От CompuLab обсъждат и възможността за създаване на компютър от среден клас, който най-вероятно ще бъде с Radeon RX 5500 „Navi 14“ видео карта.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  How to install D9VK
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments