Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

0
899
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Разработчиците от Mozilla публикуваха своето първо бета издание на интернет браузъра Firefox, което е съвместимо с Windows 10 on ARM устройствата. Работата по тази версия започна през 2018-а година и въпреки че на някои потребители може да им се струва, че напредъкът е бавен, то трябва тук трябва да се отчете фактът, че разработването на ARM64 браузър не е сред приоритетите към момента на нито една компания или разработчик.

Въпреки това скорошните новини около Chromium-базираният Edge разкриха, че Майкрософт и Google работят по добавянето на Windows 10 on ARM поддръжка и може би това е причината от Mozilla да пуснат издание, с което изпреварва и двете компании.

Към момента Windows 10 on ARM билдът на Firefox работи безпроблемно въпреки своя бета статус, а по времето на разработка към финалния билд ще бъдат добавяни допълнителни функции.

Интересен е фактът, че от Mozilla изпреварват Майкрософт, които все още не са добавили поддръжка за собствените си устройства, с които толкова време имаха проблеми. От Google също работят по такъв браузър, а преди няколко дни техен разработчик също успя да подкара Google Chrome на подобна платформа. Това позволи на потребители да инсталират браузъра на Windows Phone устройства, които са ъпгрейднати до Windows 10 on ARM.

Засега от Mozilla не са дали краен срок за излизането на финалната версия на Firefox за Windows 10 on ARM, но имайки предвид, че браузърът работи безпроблемно, вероятно няма да мине много време преди да видим официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Хак позволява да актуализирате Windows 7