От Microsoft признаха, че Windows 10 тихомълком се е инсталирал на определени машини

0
62
Уязвимост в Windows 10 прави всеки един компютър


От Microsoft обявиха, че Windows 10 тихомълком се е инсталирал на определени машини. Причината била бъг.

Най-накрая от Microsoft признаха, че Windows 10 се е инсталирал без съгласието и знанието на собствениците на определени компютри. Този проблем беше придобил големи размери и Microsoft най-накрая беше принуден да излезе със становище по въпроса.

Те обясниха, че това очевидно се е случило поради бъг, който е бил спуснат с ъпдейтите през август за Windows 7 и 8 и се е опитвал нерегламентирано да извършва опити за инсталиране на Windows 10 в определени случаи. Потребител на [url=http://www.forbes.com/sites/gordonkelly … -installs/“ target=“_blank“ class=“hawk-link-parsed]Forbes[/url] е изпратил скрийншоти от историята на ъпдейтите на неговата машина, където се вижда, че са направени цели 31 опита системата да бъде надградена до Windows 10 Pro. Колкото повече време минава, толкова повече опитите нарастват, защото системата се опитва да се ъпгрейдне всеки ден.

Повечето потребители дори не са разбрали за тези опити, докато по случайност или преднамерено не са погледнали своята история на ъпдейтите. Други потребители директно са получили ъпгрейда, абсолютно без да са го пожелали, просто са следвали стъпките по тривиалното ъпдейтване на операционната система.

От Microsoft твърдят, че проблемът вече е отстранен, което беше потвърдено от някои потребители, които са били обект на прикрити опити за ъпгрейд.

Тази случка оставя облак на съмнение в непредумишлеността на допуснатия бъг. Знаейки, че от Редмънд се опитват по всякакъв начин да принудят потребителите да мигрират към новата им операционна система и предвид забавения ръст в потреблението през последните месеци, сянката на съмнение остава.

Прочетете още:  Изглежда Майкрософт съвсем се отказват от Windows телефоните. Започват да продават Android телефони

Въпреки че на бял свят вече излезе първото major издание на Windows 10, където са добавени много нововъведения, оправени са множество бъгове и се твърди, че е с 30% по-бърз от Windows 7, голяма част от потребителите все още не са ентусиазирани и не обмислят миграция към по-новия продукт.

0/5 (0 Reviews)