По Хелоуйин ще спре продажбата на Windows 7

0
48


Продажбата на Windows 7 ще бъде спряна за производители на компютри през 2016 година, точно на Хелоуйин.

Сатя Надела и компания някак тихомълком оставиха да се изплъзне факта, че на 31 октомври през 2016 година спира продажбата на Windows 7. Компанията дори поднови информацията си на специалната страница за това Windows lifecycle fact sheet. Microsoft спира от продажба Windows 7 Home Basic, Home Premium и Ultimate.

Преди това те бяха обещали да дадат поне година време на производителите, преди да спрат продажбите.

Същата съдба очаква и Windows 8.1, който също ще бъде спрян от продажба, но това едва ли ще направи впечатление на някого, съдейки по така или иначе твърде слабите продажби на продукта.

Това обаче трудно може да се каже за Windows 7, който доминира на световния пазар и е инсталиран на над 55% от машините по света. Бизнесът вече направи своята миграция към по-нова операционна система. Те преминаха от Windows XP към Windows 7 и едва ли ще направят нова миграция в близките няколко години, било поради несъстоятелност и нерентабилност на подобен ход, било от неприязън към новата операционна система или предпазливост по отношение на страховете от подслушване и достъпа до всякакви данни и активност от страна на Microsoft.

Windows 10 в момента е флагманът на корпорацията и те се опитват по всякакъв начин да накарат потребителите да мигрират към него. Въпреки това растежът вече осезаемо спада. Целта на Microsoft е един милиард машини работещи с Windows 10 след две или три години. Дори и това да означава спиране от продажба на най-добрите им и сполучливи издания на Windows.

Прочетете още:  Unigine показват някои вълнуващи кадри и видео от новата версия на видео теста им
0/5 (0 Reviews)