Повечето американци не смятат,че социалните медии са нещо добро, показва проучване

0
18
Повечето американци не смятат

Всички помним времената, когато социалните мрежи бяха нещо много модерно и всички бяха обхванати от треската да участват във виртуалното общество, даващо им заблуждаващо усещане за социални контакти и приятелска среда. Разглеждайки обаче резултатите от ново проучване, тази тенденция може би е на път да се промени или вече е започнала да се променя.

От Axios са възложили на SurveyMonkey да проведат изследване сред американските граждани, за да разберат тяхното мнение дали социалните мрежи са нещо добро или тъкмо напротив. Анкетирани са били 3622 респонденти и по-голямата част от тях е изразила мнение, че всъщност са нещо лошо.

Въпреки че 65% от хората вярват, че смартфонът им е подобрил живота им, 40% от тях смятат, че социалните медии са нещо лошо. Хората, които считат, че федералните власти не упражняват достатъчен контрол върху технологичните гиганти са 55%, което е ръст с 15%. Има и 14% увеличение при хората, които считат, че технологиите пречат на свободата на изразяване и демокрацията.

Забелязва се и огромно увеличаване на хората, които не използват социални мрежи като Facebook, Twitter и пр. Неодобрението към подобни платформи се е повишило драстично след скандали като Cambridge Analytica и живо предаване на насилие.

От The Verge съобщават, че Facebook продължават да натрапват своята услуга за излъчване на живо, която обаче продължава да не се харесва на потребителите. Може би една от причините за това е, че тази услуга беше пробивана множество пъти и използвана за излъчване на насилие и прокламиране на езика на омразата из целия свят.

От Facebook се опитват да задържат потребителите си по всякакъв начин и това е и причината да предлагат подобни услуги, надявайки се на повишаване на ръста на потребителите. За това е виновна и системата, която е въведена при служителите в социалната платформа, които получават възнаграждения на базата на привлечен брой посетители.

Прочетете още:  Гледате порно в инкогнито режим? Google и Facebook продължават да ви следят
0/5 (0 Reviews)