Процесорът AMD Ryzen 7 струва двойно по-малко от Intel Core i7

0
58
AMD RYSEN


Процесорът на AMD Ryzen 7 струва двойно по-малко от Intel Core i7, въпреки по-доброто според AMD представяне на техния процесор. AMD Ryzen излиза за продажба официално следващия четвъртък.

AMD са решили да подражават на Intel и са преценили, че и те ще използват същите числа при процесорите от различните модели от поколението.

AMD Ryzen 7 е замислен като пряк съперник на Intel Core i7, Ryzen 5 ще е конкуренция на Intel Core i5, а бюджетният Ryzen 3 ще се съревновава с Intel Core i3.

Компанията смята да пусне първо най-силните си три процесора от седма серия, които са с по осем ядра и 16 нишки.

Най-мощният процесор от седма серия Ryzen 7 1800X ще струва повече от наполовина по-малко от i7-6900K, чиято цена е £999.99 и според AMD ще има по-добра производителност от него.

Ryzen 7 1800X предлага тактова честота от 3.6GHZ и бууст честоти до 4GHz. Цената, която е определена за САЩ е $499, като се очаква за Европа цената му да е около €530-570.

Заедно с Ryzen 7 1800X AMD анонсираха и Ryzen 7 1700X и Ryzen 7 1700.

Процесорът AMD Ryzen 7 струва двойно по-малко от Intel Core i7 3

Търговците на дребно ще започнат да правят предварителни заявки още в сряда, а устройствата с AMD Ryzen 7 ще бъдат представяни от следващия четвъртък нататък, но засега не е ясно дали ще са налични още оттогава.

Изпълнителният директор и президент на AMD Lisa Su обяснява, че са започнали разработката на ядрото Zen още преди четири години и единствената цел на компанията е била с него да предостави безпрецедентно бързодействие и да се превърне в избор и иновация за компютърния пазар.

Прочетете още:  Ново изтичане на информация показва, че Nokia 8 ще използва Snapdragon 660

Тя добавя:

„На втори март ентусиастите и геймърите по света ще могат да изпитат Zen в действие, защото тогава пускаме нашата Ryzen 7 фамилия и ще дадем нов живот на компютърния пазар.“

AMD твърдят, че Ryzen 7 1800X е най-добрият осемядрен процесор в световен мащаб, а Ryzen 7 1700 е осемядреният процесор с най-ниско енергопотребление.

0/5 (0 Reviews)