Purism показаха първите снимки на платката на супер сигурния Linux телефон

0
111
Librem 5 Linux smartphone PCB

От Purism подгряха фенове показвайки първите снимки на дънната платка на супер сигурния Linux смартфон Librem 5.

Изпълнителният директор на Purism Nicole Faerber представи първите снимки на платката на супер сигурния Linux смартфон Librem 5. Това се случи на CCC 2019 събитието, където беше представена 45-минутна презентация с различни любопитни факти около телефона.

Librem 5 Linux smartphone PCB

Може би е доста учудващо, че самият телефон не беше представен на живо, а бяха показани само снимки на платката, имайки предвид, че телефонът официално трябва да излезе през това тримесечие (Q3 2019).

Очевидно той отново ще закъснее след като остава месец до изтичането на тази трета четвъртина от текущата година и е повече от ясно, че телефонът не е готов дори за показване, какво остава да влезе официално в продажба, но поне е ясно, че засега няма проблеми около разработката на телефона с отворен код и нещата макар и бавно се случват.

Librem 5 Linux smartphone PCB

Целта на Purism е да създаде телефон със 100% отворен код както на софтуерно, така и на хардуерно ниво, откъдето идва и странният дизайн на платката. Използва се M.2 слот за сим картата, което най-вероятно ще направи телефона малко по-добел спрямо днешните стандарти. Идеята на M.2 слотовете е да се изолира радио функционалността.

Както вече споменахме самият смартфон не беше показан, но отново беше представена снимка, която показва как ще изглежда.

Librem 5 Linux smartphone designХардуерните спецификации остават непроменени – дисплей с резолюция от 720×1440 пиксела, четириядрен процесор, 3GB оперативна памет, 32GB eMMC, 802.11n Wi-Fi свързаност. Цената от $699 за предварителни поръчки също остава непроменена.

Повече подробности можете да научите на ccc.de.

Прочетете още:  Life is Strange 2 идва за Linux на 19-и декември
5/5 (1 Review)