Shadow of the Tomb Raider идва за Linux на 5-и ноември

0
62
Shadow of the Tomb Raider идва за Linux на 5-и ноември

Играта Shadow of the Tomb Raider идва при Linux на 5-и ноември благодарение на Feral Interactive.

Както ви съобщихме още миналата година, от Feral Interactive потвърдиха нейтив порта на играта Shadow of the Tomb Raider за Linux и macOS.

AAA заглавието работи доста добре с DXVK и Proton, като представянето е близо до това на Windows, но много потребители предпочитат нейтив заглавие, при което производителността ще е още по-висока.

Shadow of the Tomb Raider е последното издание от поредицата за младата изследователка Лара Крофт, в което играчите ще трябва да спасят света от апокалипсиса на мистериозните маи. Това е и финалното издание от трилогията.

Лара ще трябва да оцелее и да премине през смъртоносни джунгли, подводни пещери, ужасяващи гробници и да успее да избегне атаките на мистериозната глобална организация Trinity.

Засега не е ясно дали от Feral са приготвили версия, която е портната от DirectX 12 към Vulkan, вместо от DirectX 11, което ще даде и поддръжка за новите ray-tracing функции на най-новите Turing видео карти на NVIDIA, но ще използва Vulkan, а не OpenGL, което също е много добра новина.

От Feral ще предоставят Definitive изданието на играта. Системните изисквания предстои да бъдат обявени.

Повече информация можете да получите от официалния мини сайт на играта.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Linux драйвърът NVIDIA 440.31 е тук и носи със себе си интересни подобрения