След загубено дело Apple спират да продават някои модели iPhone в Германия

0
55
След загубено дело Apple спират да продават някои модели iPhone в Германия

След решение на окръжния съд на Мюнхен, че някои от iPhone моделите на Apple нарушават патентните права на Qualcomm, на компанията от Купертино беше наредено да спрат да продават въпросните модели в Германия.

В блог пост от Qualcomm съобщават, че решението на съда е окончателно и освен това от Apple ще бъдат глобени за нанесени щети, но сумата ще се определи впоследствие. Засегнатите модели, които от Apple вече няма да могат да продават в Германия са iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 и iPhone 8 Plus. За щастие на компанията по-новите модели iPhone XS и iPhone XR не са засегнати от съдебното решение.

От Apple съобщават, че ще се подчинят на разпореждането и започват да изтеглят споменатите модели от рафтовете на магазините в Германия. Само преди десет дни това се случи и в Китай, където властите спряха продажбите на iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Причината отново са нарушени патенти на Qualcomm от Apple.

От Apple обявяват, че кампанията на Qualcomm срещу тях отчаян опит да се отвлече вниманието от реалните проблеми между двете компании.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  NVIDIA RTX 2070 излиза официално на 17-и октомври